• Historie

Om Hafnia-Hallen

Hafnia-Hallen er ejet og opført af Københavns Kommune. Hallen er oprindelig opført i 1996 som en dedikeret fodbold- og atletikhal under navnet Club Danmark Hallen. Dele af hallens tag brast dog sammen uden store snemasser i 2011, og hallen stod herefter ubrugelig hen i en del år. I 2014 blev hallen købt af København Kommune og i 2015 påbegyndte arbejdet med at udarbejde en plan for indretning af en ny hal med genbrug af den gamle hals tagkonstruktion, der kunne bruges af flere forskellige sportsgrene under samme tag.

Hafnia-Hallen kunne endelig åbne dørene for offentligheden 1/5-2017 og rummer i dag et grundplan på 9200 m2.

Københavns Kommune har udliciteret driften af Hafnia-Hallen frem til udgangen af 2020 til den selvejende institution S/I Hafnia-Hallen. Bag den selvejende institution står flere af lokalområdet store idrætsforeninger. Det drejer sig om BK Frem, Fremad Valby, Copenhagen Beach Volleyball og Københavns Idrætsefterskole.

Navnet HAFNIA-HALLEN

Hafnia-Hallen har slet og ret taget navn efter det latinske ord for København. Hafnia betyder direkte oversat fra latin – Havn.

Byen omtales første gang i 1043 under navnet Havn (Hafnæ, senere latin Hafnia), da det i Knytlingasagaen berettedes, at Svend Estridsen var flyttet dertil, efter han var blevet slået i et slag af Magnus den Gode.

Ordet Hafnia har endvidere givet navn til grundstof nr. 72 i det periodiske system – Hafnium – som blev opdaget på Niels Bohr Instituttet i 1923.

Hafnia-Hallen er hele Københavns multihal. Velkommen til.